با توفیق الهی برآنیم تا دومین همایش ملی خیرماندگار را در دی‌ماه 1397 برگزار نمائیم. همانطور که مستحضرید اولین دوره این همایش در سال 1395 با تمرکز  بر مطالعه و ارزیابی امور خیر در ایران با همکاری نهادهای علمی، اجرایی و خیریه برگزار گردید.

در اولین همایش که در 6 محور 1. اقتصاد و امور خیر 2. مدیریت و امور خیر 3. آموزش و امور خیر 4. فقه و حقوق و امور خیر 5. فرهنگ و امور خیر و 6. جامعه و امور خیر برگزار گردید 138 مقاله دریافت شد که از این بین 90 مقاله برای ارائه در همایش پذیرفته شد. اما دستاورد دیگر همایش در کنار تولید آثار علمی در این حوزه و شاید مهم‌تر از آن، معرفی امور خیر و نیکوکاری به عنوان یک زمینه تحقیقاتی با پیشینه تاریخی بلند و گستره اجتماعی مردمی به اصحاب علم و دانش بوده است.

از آن جهت که تداوم در فعالیت‌های علمی یکی از مهم‌ترین اصول موفقیت و تاثیرگذاری آن است برآنیم که دومین همایش ملی خیرماندگار را با تمرکزی دوباره بر مطالعه و ارزیابی امور خیر در ایران اما با گستره بیشتر مورد بحث و بررسی قرار دهیم. از این رو محورهای همایش با جامعیت بیشتری در 10 محور 1. اقتصاد و مدیریت 2. تاریخ 3. آموزش 4. روانشناسی و مددکاری اجتماعی 5. فلسفه و مبانی 6.  هنر و ادبیات 7. جامعه و فرهنگ 8. حقوق و سیاست 9. فقه و اخلاق و 10. ارتباطات، رسانه و فضای مجازی برنامه‌ریزی شده است.

لازم به یادآوری است که فعالیت علمی و تولید دانش در زمینه امور خیر و نیکوکاری خود از مهم‌ترین و اولویت‌دارترین مصادیق فعالیت‌های نیکوکارانه است. ثبت تاریخ بلند امور خیر و نیکوکاری، آموزش نیکوکاری به نسل‌های آینده، بهره‌ور نمودن منابع خیریه و جلوگیری از اتلاف آن، شناخت ریشه‌های اصلی آسیب‌های اجتماعی، ترویج فرهنگ نیکوکاری و به طور کل اندیشیدن و پژوهش در این امور در راستای اعتلای آن قطعا در پیشگاه حضرت حق ماجور خواهد بود.

امیدوارم با مشارکت اساتید، دانشجویان، پژوهشگران، مدیران و فعالان امور خیر و نیکوکاری بتوانیم گام دیگری در راستای گسترش امور خیر دانش بنیان برداریم.


علی ملانوری

دبیر دومین همایش ملی خیرماندگار